Idite na sadržaj

Glavni izbornik:

Aktualnosti vrtić Bizovac

AKTUALNOSTI

19. 2. 2018.

O prijateljstvu s djecom starije mješovite vrtićke skupine

područnog vrtića Maslačak Bizovac

U ponedjeljak, 19.2.2018. godine, u vremenu od 9,00 do 10,30 sati ravnatelj ustanove posjetio je djecu starije mješovite vrtićke skupine područnog vrtića Maslačak Bizovac i kolegicu Ivanu Kuić, njihovu odgojiteljicu.
Ogledna praktična aktivnost počela je igrom asocijacija na riječ - prijateljstvo.
Djeca su govorila na čega ih ova riječ podsjeća, a asocijacije su bile vezane uz igru, druženje, dijeljenje, zagrljaje, pomaganje,...     
Nakon toga uslijedila je glazbena ativnost kroz upoznavanje pjesama 'Dječja srca'  i 'Himna zadrugara' koju su djeca izvela uz pokrete.
Odgojiteljica je iz košarice podijelila pripremljena  srca od papira, određenih boja i s natpisima vrijednosti koje prijateljstvo nosi, po kojima su se formirali parovi za 'Ples srdaca'.
Zatim je uslijedilo upoznavanje sa sadržajima pripremljenih centara aktivnosti koje su se odnosile na poticanje i razvjanje:
  • radno    - praktičnih
  • likovno  - kreativnih
  • predčitačkih  i
  • predmatematičkih vještina i sposobnosti.
U aktivnostima je sudjelovao 18 djece, a najviše zanimanja djeca su pokazala za likovno - kreativne i predčitačke aktivnosti.


Pripremio:  Zdenko Glasovac, prof.

16. 2. 2018.

O zdravlju i osobnoj higijeni s djecom mlađe vrtićke skupine

područnog vrtića Maslačak Bizovac

Članovi stručno - razvojne službe  Dječjeg vrtića Maslačak Belišće posjetili su u petak, 16.2.2018. godine, u vremenu od 9,00 do 10,30 sati, djecu mlađe vrtićke skupine područnog vrtića Maslačak Bizovac i njihove odgojiteljice, kolegice Ivanu Karjaković i Tajanu Kuruc.
Središnju oglednu praktičnu aktivnost vodila je kolegica Ivana Karjaković, voditeljica područnog objekta.
Aktivnost je počela igrom pod nazivom 'Rano ujutro', a nastavila se okupljanjem djece i odgojiteljica u središnjem prostoru sobe dnevnog boravka odgojne skupine gdje je organizirana zajednička tjelovježba.
Kolegica Ivana Karjaković potom je ispričala priču o dječaku zvanom Panjoglavi.
Priča govori o  dječaku koji nije htio prati ruke, lice, uši, kosu, zube  i posljedicama koje je zbog toga imao.
Rješenje njegovim problemima bila je  voda, sapun, četkica za zube, pasta za zube i češalj  te formiranje higijenskih navika svakodnevnog korištenja istih zbog osobne higijene.
Nakon uvodne, motivacijske priče djeca su govorila o svojim dojmovima, kako oni koriste vodu, sapun, četkicu za zube te zašto je važno biti čist i uredan.
Pripremljeno je sedam centara aktivnosti sa odgovarajućim materijalnim poticajima koji govore o važnosti osobne higijene, a djeca su mogla samostalno birati pojedine ili sudjelovati u svakome od njih.
Centri aktivnosti organizirani su na način grupnog i individualnog rada djece kako bi postigla određeni rezultat.
Djeca su najviše zanimanja pokazala za kupanje lutaka i održavanje njihove higijene.
U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 15 djece.Pripremio:  Zdenko Glasovac, prof.

Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik